WaveCrest köper Retail United och Agenda Retail Group

WaveCrest köper Retail United och Agenda Retail Group

WaveCrest Group, med huvudkontor i Danmark och verksamhet i fem länder, köper Retail United AB och Agenda Retail Group. Detta är en del av den internationalisering som WaveCrest har inlett med sikte på att bli en av Europas ledande byråer inom shopper marketing.

 Retail United och Agenda Retail Group har i dag cirka 200 anställda varav ett 20-tal på huvudkontoret i Stockholm. Resterande arbetar på fältet eller i projekt. Bland kunderna finns bland andra Electrolux, ATG, Sony och Nespresso. 

– Vi har varit väldigt framgångsrika och vuxit snabbt tillsammans med våra kunder samtidigt som vi år efter år har genererat goda resultat till våra ägare. Nu ser vi att vi behöver en större fysisk närvaro på flera av våra marknader för att kunna ta nästa steg i vår tillväxtresa, och det får vi genom att bli en del av WaveCrest, säger Andreas Broman, vd för Retail United International AB. 

En tydlig trend är att företagen, som i dag ofta är verksamma i många kanaler och flera länder, söker byråer som kan erbjuda tjänster och kompetens över flera discipliner och marknader. Det ger upphov till nya samarbeten. 

– Med Retail United och Agenda Retail Group som en del av WaveCrest Group kan vi ännu bättre möta både befintliga och framtida kunders behov inom alla delar från analys och annonsering till event och aktivering på fältet i alla nordiska länder, säger Sune Nielsen, vd för WaveCrest. 

WaveCrest grundades 2020 genom en sammanslagning av Danmarks två största shopper marketing byråer, Brandiators och Gorm Larsen. 2022 förvärvade Wavecrest den finska byrån Harva Marketing Oy. Byrågruppen har i dag sammanlagt 120 kunder i fem länder, inklusive Rumänien, och omsätter 27 miljoner euro. 

Med förvärvet tar WaveCrest ett steg mot att bli en ledande europeisk byrå. 

– Vi har ibland mött Retail United som konkurrenter i upphandlingar och båda tittat avundsjukt på varandra när vi har sett hur duktiga den andra är. Nu fortsätter vi utveckla vårt avtryck tillsammans i stället. Vi bildar nu en byrå med mer än 500 anställda som redan är bland de bästa i Norden och ska bli en av bästa i Europa, säger Sune Nielsen. 

För mer information, kontakta: 
Andreas Broman, andreas.broman@retailunited.se eller +46 72-888 18 66. 
Sune Nielsen sune.nielsen@wavecrest.io eller +45 25 35 70 58 
 

News